Hop til hovedindholdet

Folkeuniversitet Skjoldungernes Land

Forårets komme i Skjoldungernes Land for spejderne


Dato og tid

Tirsdag d. 24. maj 2022 kl. 19:15 til 21:00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 24. maj 2022 kl. 09:00

Sted

Mødesalen, Sekretariatet for Nationalpark Skjoldungernes Land, Ledreborg Alle 2A, 4320 Lejre Mødesalen, Sekretariatet for Nationalpark Skjoldungernes Land
Ledreborg Alle 2A
4320 Lejre

Forårets komme i Skjoldungernes Land for spejderne


Arrangementsbeskrivelse

Forårets komme i Skjoldungernes Land for spejderne

Spejderne er flittige bruger af naturen og ikke mindst af Nationalparken Skjoldungernes land. Det gælder både det grønne og det blå.

Kom og hør hvordan spejderne bruger naturen – og hvorfor,  og hvordan naturen kan bruge spejderne.

Spejderleder Brian Petersen fortæller om spejdernes natursyn og tilgang til naturen, om hvordan spejderne bruger naturen til at udvikle børn og unge til selvstændige og ansvarsfulde persone og samtidig giver dem læring og forståelse for naturen.
Alle deltagerne inviteres til at deltage i spejldernes forårsarrangement. “Sov Ude”,  en lørdag i maj måned 2021. Sammen med både spejdere, rutinerede- og nybegyndere i friluftsliv, har man mulighed for prøve at overnatte i det fri i trygge rammer. Spejdergruppen tilbyder, i samarbejde med Herregårdsmuseet Selsø slot, deltagerne at bygge en primitiv bivuak samt tilberedning af egen mad over åben ild. Spejderne er klar med nyttige friluft-tips og -tricks, og der er naturligvis også mulighed for at låne et telt. 

Dette efterfølgende arrangement finder sted på Herregården Selsø slot, fra lørdag kl. 12:00 til søndag morgen engang i maj måned.

Arrangement er gratis, deltagerne skal medbringe egen proviant og sovegrej.

Brian Petersen har mange års erfaring med friluftslivet i både ind og udland med  bjergbestigning, vandring, og kajakroning. Han er træklatre-instruktør, kano-instruktør,  og har deltaget i spejderledertrænings-kursus i Gilwellpark i England

Han er spejder- og gruppe-leder hos Ræven Skibby trop og flok. Spejdergruppen modtog i 2019 fritidsprisen i Frederikssund kommune

Brian Petersen er formand for Rådet for Nationalpark Skjoldungernes Land, hvor han også repræsenterer Det danske Spejderkorps.

Du kan i stedet  tilmelde dig alle 6 foredrag i denne serie til en samlet pris af 450 kr. Du kan læse nærmere om hele forelæsningsrækken HER.

For nærmere information om foredraget skal du henvende dig til Jesper Brandt, brandt@ruc,.dk, 2275 6699Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Folkeuniversitet Skjoldungernes Land
Tlf: +45 22756699
brandt@ruc.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Folkeuniversitet Skjoldungernes Land
Tlf: +45 22756699
brandt@ruc.dk